Drugi etap kontroli

 

Polega na badaniu jakości każdej partii nasion w laboratorium w warunkach dla nich optymalnych, określonych międzynarodowymi przepisami. W naszym laboratorium przeprowadzamy rocznie około 30 000 analiz jakości nasion. Jest ono największym tego typu laboratorium w Polsce. Znajdują się w nim pomieszczenia ze stałą, jak i zmienną temperaturą, szafy kiełkownicze posiadające zakres od -5 C o do 35 C o z możliwością całodziennego lub okresowego doświetlania, kiełkownik Jacobsena z regulacją temperatury, światła oraz pomieszczenie ze stałą temperaturą 15 C o . Każda partia nasion po analizie laboratoryjnej, w razie konieczności podlega złożonemu procesowi technologicznemu, polegającemu na uszlachetnianiu, suszeniu i czyszczeniu nasion. Przebadane powtórnie uszlachetnione partie nasion, charakteryzujące się dzięki wcześniejszej obróbce odpowiednią wilgotnością, czystością i zdolnością kiełkowania, kierowane są do sprzedaży i konfekcjonowania.

 

Polega na badaniu jakości każdej partii nasion w laboratorium w warunkach dla nich optymalnych, określonych międzynarodowymi przepisami. W naszym laboratorium przeprowadzamy rocznie około 30 000 analiz jakości nasion. Jest ono największym tego typu laboratorium w Polsce. Znajdują się w nim pomieszczenia ze stałą, jak i zmienną temperaturą, szafy kiełkownicze posiadające zakres od -5 C o do 35 C o z możliwością całodziennego lub okresowego doświetlania, kiełkownik Jacobsena z regulacją temperatury, światła oraz pomieszczenie ze stałą temperaturą 15 C o . Każda partia nasion po analizie laboratoryjnej, w razie konieczności podlega złożonemu procesowi technologicznemu, polegającemu na uszlachetnianiu, suszeniu i czyszczeniu nasion. Przebadane powtórnie uszlachetnione partie nasion, charakteryzujące się dzięki wcześniejszej obróbce odpowiednią wilgotnością, czystością i zdolnością kiełkowania, kierowane są do sprzedaży i konfekcjonowania.

Copyright © 2016  - W.Legutko. All rights reserved. Regulamin strony. Realizacja: 3motion - strony www wrocław

63-930 Jutrosin, Nad Stawem 1F, tel. +48 65 548 28 12, fax +48 65 548 26 30, biuro@legutko.com.pl